20110322

Om Søgnedesign

Vi var fire initiativtakere som startet opp Søgnedesign i 2001, og utstillingen arrangeres i 2011 for 11. gang.

Søgne har mange dyktige kunst- og kunsthåndverkere, både profesjonelle og amatører. Vi er stolte av bygda vår og hadde et ønske om å vise noe av det som spirte og grodde både for bygdefolk og de mange tilreisende om sommeren. Formålet var: Å stimulere til kreativitet og skaperglede, og ha et sted der de ulike kunstnerne kunne stille ut og selge sine arbeider.

De første tre årene holdt vi til i et lokale på Tangvall.
I 2004 fikk vi låne Presteboligen på Søgne Gamle Prestegård og har holdt til der siden.

Kulturskolen holder til i Presteboligen i vinterhalvåret. Søgne Gamle Prestegård er Kultursentret i Søgne. Det ligger idyllisk til med sine gamle bygninger rundt tunet, og Søgne Gamle Kirke som nærmeste nabo. I Låven er det kultursal, fast galleri, museumsrom og kafé.

Søgnedesign har utviklet sig underveis, og er i dag godt etablert som et populært utstillingssted om sommeren. Vi forsøker å holde et håndverksmessig høyt nivå og vektlegger orginalitet og kvalitet. Vi satser på utstillere med tilknytning til Søgne, men inviterer gjesteutstillere for å få mere spennvidde.

Flere og flere både bygdefolk og sommergjester, finner veien til Sommergalleriet vårt på Prestegården. Vi får mange positive tilbakemeldinger. Her finner du originale produkter som ikke finnes andre steder. Du kan treffe utstillerne personlig og slå av en prat. Produktene kan du få med deg rett fra utstillingen.

Du kan også se utstillinger i Låven, få noe å bite i og nyte området rundt.

Vi ønsker deg velkommen til Søgnedesign sommeren 2011!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar