20130605

Kunstsommer


Vi ses igjen til Søgnedesign 2014!

KUNST: I 2013 fylte Søgnedesign sommergalleriet sitt for tiende gang på Søgne Gamle Prestegård. Besøkstall og omsetning har økt år for år etter at Hildur Nereng Ernst sammen med Karin Hovelsrød, Gunn Mathiesen og Birgitte Kleivset laget utsalg av lokal kunst på Tangvall i 2001.


Etter gode tre år i Søgne sentrum valgte kvartetten til manges forundring å flytte utsalget til kultursenteret Søgne Gamle Prestegård.
- Vi ville være en synlig del av kulturtilbudet til sørlendinger og turister som besøkte Søgne i sommervarmen", sier initiativtaker Ernst, og legger til at man i galleriet kan se og kjøpe lokalt produserte arbeider i keramikk, glass, tekstiler, tre, sølv!
- I fjor var det til og med salg av søgneprodusert sjokolade fra ”Trine på gården”, smiler Hildur Nereng Ernst, som leder Søgnedesign

- Vi legger vekt på kvalitet, og ønsker å presentere arbeider fra Søgnebaserte kunstnere, både amatører og profesjonelle, på en god og profesjonell måte" sier Ernst. Hun er den eneste av initiativtakerne som har holdt det gående heilt fra oppstarten. Karin Hovelsrød, som var hennes nærmeste samarbeidspartner og i Søgnedesign, døde i fjor. Vi savner henne dypt og inderlig, sier Hildur. - Vi holder på videre, og jeg er svært glad for at smykkerkunstner Åse Marit Eikestøl og grafiker Tove Krogh har gått inn i arrangementsgruppa!

- Søgne har mange dyktige kunst- og kunsthåndverkere, både profesjonelle og amatører. Vi er stolte av bygda vår og hadde et ønske om å vise noe av det som spirte og grodde både for bygdefolk og de mange tilreisende om sommeren. Formålet var å stimulere til kreativitet og skaperglede, og ha et sted der de ulike kunstnerne kunne stille ut og selge sine arbeider.

Rik blir man ikke av å arrangere Søgnedesign, men vi gjør ikke dette for pengene, sier Ernst. Blir det litt overskudd igjen blir det en liten studietur på arrangementsgruppa og investeringer i nye sokler og montre. Samarbeidet med Søgne Gamle Prestegård er viktig, Søgnedesign ønsker å bidra til at stedet blir godt besøkt på sommerstid, og har ofte holdt åpent i forbindelse med konserter på kveldstid i Amfiet. Dette må jo være Sørlandets fineste sted, sier Ernst. Som ønsker velkommen til åpning av Søgnedesign i Eplehaven klokka 15 søndag 30. juni. Og så holder Søgnedesign dørene åpne fram til slutten av juli. Vaktene i galleriet går på omgang kunstnerne imellom, og i Låven, Søgnedesigns nabobygg på Søgne Gamle Prestegård finner man landbruksutstilling, kafe og to gallerier.

- Flere og flere både bygdefolk og sommergjester, finner veien til Sommergalleriet vårt på Prestegården. Vi får mange positive tilbakemeldinger. Her finner du originale produkter som ikke finnes andre steder. Du kan treffe utstillerne personlig og slå av en prat. Produktene kan du få med deg rett fra utstillingen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar