20160608

SØGNEDESIGN - SOMMERGALLERI

Velkommen til Søgnedesign sin salgsutstilling i Presteboligen på Søgne gamle prestegård. Kunst og kunsthåndverk med ca. 30 utstillere med tilknytning til Søgne; maleri, grafikk, keramikk, smykker, glass, tekstil, foto, pil. Det er flere nye utstillere i år med bilder og tekstil.

Her finner du originale produkter som ikke finnes andre steder. Du kan treffe utstillerne personlig, og slå av en prat. Produktene kan du få med deg rett fra utstillingen.

ÅPNING SØNDAG 3. JULI Kl. 13. i EPLEHAVEN
Enhetsleder for kultur Pål Karsten Kristensen åpner utstillingen.
Musikk, jordbær og sprudlende drikke.Gjesteutstillere:
CHRISTINA LEITHE HANSEN – foto
Christina f.1978 er fra Søgne, nå bosatt i Oslo. Hun ble uteksaminert med MFA fra Malmö Konstakademi i 2006, og har deltatt på en rekke utstillinger. Christina arbeider med analogt fotografi i svart-hvitt. I 2012 ble Leithe H. tildelt prisen Nordic Dummy Award for boken Notes. Leithe H. er også medredaktør i kunstpublikasjonen Spesial Nord. Hun er inspirert av hvordan landskap kan symbolisere vekslende emosjonelle tilstander.
– «Valget om å jobbe med naturen som motiv er grunnlagt i mitt syn på naturen som en kjemisk prosess snarere enn en romantisk kraft. I kjemien, i de stoffer som styrer våre følelser, er naturen flottere og mer kraftfull enn noe».
GLASHYTTA I SETESDAL - glass
Inger Tone Homme og Tor Birger Egge startet Glashytta på Bygland i Setesdal år 2000. Inger Tone har praksis fra Sverige, New Zealand og Hadeland Glassverk. Tor Birger Egge startet på Hadeland Glassverk som femtenåring, og jobbet her i 20 år, før han sammen med Inger Tone, reiste til Bygland og de sammen startet Glasshytta.
«Glashytta har ein variert produksjon. Det kan vere frå små ljosestakar, vinglas, til store vasar og fat. Av dekor kan me både gravere og sandblåse.  Me har også tatt opp produksjon av « Kronglas». Det var den fyrste måten dei blåste vindaugsglas på. Slik det er no er me dei einaste som driv slik produksjon.»


ASBJØRN PETTERSEN - keramikk
Asbjørn, 71 år, bodde i Søgne til 1963, nå bosatt i Grimstad. Han er utdannet lærer og selvlært som keramiker. Asbjørn har jobbet som keramiker på heltid siden 1996, og sier selv at tingene hans for det meste er bruksting med god form og mye farger.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar